Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

26 Σεπτεμβρίου Ημέρα ευρωπαϊκών γλωσσών

Journée européenne des langues
            le 26 Septembre

Année scolaire 2016-1017
26 Σεπτεμβρίου Ημέρα ευρωπαϊκών γλωσσών
          Ζούμε σε μια εποχή που η πολυτισμικότητα είναι πλέον γεγονός. Οι  αποστάσεις ανάμεσα σε ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς έχουν εκμηδενιστεί .
Η εκμάθηση μιας γλώσσας σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις καλύτερα τη νοοτροπία των ανθρώπων, τα ήθη και τα έθιμα ,δημιουργεί περισσότερες πιθανότητες επαγγελματικής ανέλιξης.
 Γνωρίζοντας μια ξένη γλώσσα μπορείς να διαβάσεις βιβλία, εφημερίδες, ιστολόγια, να ακούσεις μουσική, μπορείς να σπουδάσεις και να εργαστείς στο εξωτερικό , μπορείς να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο, να  γνωρίζεις τη γλώσσα του τόπου που επισκέπτεσαι, σε κάνει πιο ανοιχτόμυαλο άνθρωπο.

Οι μαθητές όλων των τάξεων Α΄,Β΄ και  Γ ΄ Γυμνασίου γιόρτασαν την ημέρα αυτή με διάφορες δραστηριότητες .Ενημερώθηκαν ,στο μάθημα των Γαλλικών ,για την χρησιμότητα εκμάθησης  μιας ξένης γλώσσας .Σχεδίασαν, έμαθαν και έγραψαν λέξεις όπως « σ΄ αγαπώ, καλημέρα, γεια σου, καλώς ήρθες..» στην  γαλλική ,αγγλική, ισπανική ,γερμανική ,βουλγάρικη και ρώσικη γλώσσα.Απομνημόνευσαν όσες λέξεις μπορούσαν σε διάφορες γλώσσες και είδαν βίντεο όπου η  προφορά των ίδιων λέξεων σε όλες τις γλώσσες τους βοήθησε να κατανοήσουν πως η εκμάθηση έστω και μιας ξένης γλώσσας μπορεί να βοηθήσει τον οποιοδήποτε να μάθει με μεγάλη ευκολία και περισσότερες.